Allt fler bilar använder elkraft istället för bensin eller diesel. Vissa är fortfarande hybrider men trenden är att många går över till el helt och hållet. Då är det naturligtvis viktigt att ni kan ladda bilen när ni kommer hem.

Bidrag underlättar investeringen

Det går att söka bidrag för att installera en laddstation för elbilar i föreningen. Och visst är det smidigt att kunna ladda bilen på hemmaplan? Det ni behöver göra är att lämna in en ansökan till naturvårdsverket. Själva handläggningen kan ta några månader så var ute i god tid. Är ni ute tidigt ökar dessutom chansen att få bidrag eftersom de delar ut en viss pott varje år.

Krav på laddinfrastruktur

Boverket har infört vissa regler som gäller om föreningar ska placera ut laddstolpar. Beroende på om de hör till ett bostadshus eller är kommersiella skiljer sig kraven. Det kan vara bra för bostadsrättsföreningen att skapa en plan som visar placering och syfte med de laddningsplatser som ni planerar.

Genom att läsa på om vad som gäller före investeringen kan ni spara pengar. Investerar ni i laddstolpar ökar värdet på bostadsföreningen eftersom fler bilar tillverkas än det finns laddningsmöjligheter.