HusbilNu när sommaren börjar närma sig så börjar folk röra sig från arbetets samåkande till semesterns husvagns och husbilskörande. Detta för dock med sig vissa faror då de är betydligt svårare att se vad som rör bakom en husvagn än bakluckan på en bil.

Husvagn

På en husvagn kan det vara passande att införskaffa en bättre trådlös backkamera för att kunna se vad som händer där bakom. Speciellt barn är extra svåra att se och kan snabbt hamna fel när ni börjar backa fordonet. Med just en trådlös kamera får ni dessutom fördelen att inte behöva koppla in någon extra kabel från husvagnen till bilen utan behöver istället endast koppla in strömmen i husvagnen till kameran. Då många har problem att backa med släp är varje liten bit hjälp man kan få väldigt tacksamt. Med backkameran minimerar man kraftigt att råka backa in i något.

Husbil

Även i en husbil råder i princip samma problem som hos husvagnen. En fördel är dock att kameran enklare kan dras med kabel vilket ger en något säkrare bildöverföring.

Flera kameror

I vissa fall kan man vilja dra nytta av att inte bara se rakt bakom bilen utan även andra döda vinklar. Man kan även att välja att köpa kit med fler kameror än vad man först tänkt sig så för att ha en kamera redo utifall den andra skulle gå sönder på grund av någon form av olycka.